Okulumuz Hakkında

Ayhan Şahenk Özel Eğitim Uygulama Merkezi I. Kademe
Elmalık mah. Elmalık cad. NO9 / Edremit toki yolu üzeri, sevgi yuvası kız yetiştirme yurdu karşısı
0533 253 39 00
0
https://ayhansahenk1.meb.k12.tr
 Fotoğrafı

VİZYON

Bilimsel ve çağdaş eğitim anlayışı ışığında, öğrencilerimizin gelişim ve bireysel özelliklerinin merkez alındığı, kişisel farklılığa duyarlı bireyler olarak yetiştirmek. bireyin gelişiminin sanat, kültür ve sportif faaliyetlerle desteklendiğine inanan, ailenin eğitim sürecine etkin katılımını sağlayan, bireyin ve fikirlerinin değerli olduğunu hissettirmek. Bağımsız yaşam becerileri ,sivil toplum örgütleri, akademik çevre ve işverenlerle iş birliğine giderek doğrudan ve dolaylı olarak eğitim çalışmaları ile toplumu bilinçlenmede aktif rol almayı önemseyen bir anlayışla hizmetimizi sürdürmekteyiz. Zihinsel öğrenme yetersizliği olan bireylere öz bakım, psikomotor, dil, akademik ve sosyal becerileri kazandırırken; bireysel farklılıkları dikkate alarak, ‘öğrenemeyen birey yoktur’ ilkesiyle, uzman personelimizle özel eğitim yöntem ve tekniklerini uygulayarak eğitim vermekteyiz.

MİSYON

Özel eğitim gerektiren öğrencilerimizin, yeterlilik ve yetenekleri doğrultusunda ve ölçüsünde, yaşam becerilerini geliştirmek, öğrenme gereksinimlerini karşılamak, topluma uyumlarını sağlamak, işe ve mesleğe hazırlamak, yetişmiş personelimizle geliştirilmiş eğitim program ve yöntemleri uygulayarak özel eğitim gerektiren bireylere Millî Eğitim Bakanlığı’nın belirlediği standartlarda eğitim vermektir

BAŞARILAR

Tübitak 4006 projeleri
Öğretmen :26
Öğrenci :91
Derslik :30
Atölye-İşlik :4
Toplantı Salonu :1
Çok Amaçlı Salon :1
Müzik Sınıfı :1
Resim Sınıfı :1
Kütüphane Kitap Sayısı :32
Yemekhane :1
Revir:1
Öğretim Şekli :Tam gün

Öğretim Şekli

Tam gün

Ders Başlama ve Bitiş

8:50-14:00

YABANCIDIL

Isınma Şekli

kalorifer

Pansiyon Bilgisi

Servis Bilgisi

Bağlantı

ADSL

İl ve İlçe Merkezine Uzaklık

Van Merkeze uzaklığı 10 km, Edremit Merkeze uzaklığı ise 4 km mesafededir

Yerleşim Yeri Bilgisi

Sevgi evleri kız yetiştirme yurdu karşısı

Kontenjan Bilgileri

260

Sportif Etkinlikler

Öğrencileri, Özel sporcular yarışmalarından dereceler almışlardır.

Bilimsel Etkinlikler

Proje Çalışmaları

Diğer Hususlar

Okulumuz 2014 yılının şubat ayında hizmete girmiştir. Okul yönetiminde 1 Müdür ve 3 Müdür yardımcısı bulunmaktadır. Rehberlik , Özel eğitim öğretmenleri ve Branş (Beden, El sanatları, Resim) öğretmen kadrosu mevcuttur. Okulumuza kayıtlı yaklaşık 300 öğrenci bulunmaktadır. Öğrenciler Otizm ve Zihinsel Yetersizlik tanılı öğrencilerdir. Öğrenciler İpekyolu, Tuşba ve Edremit ilçelerinin farklı mahallerinden servislerle okula getirilmektedirler.